Tabung Kawin

Monday, 31 October 2011

Benda baru lagi :)

hye korang hari ni aku bosan sngt2. so aku bukak la blog kak lisa.
aku xnak la ckp bnyk. korang bukak la kt sini.

Klik Sini

then,kalau korang nak tengok bnyk tutorial, korang boleh bukak kt sini

tutorial kak lisa

selamat mencuba ye...:)

adakah aku bersalah??

Ya tuhan, adakah aku bersalah? Tuhan,hati aku terasa sakit yang teramat, Pedih didalam hanya kau yang tahu.
Ya allah, kenapa aku jadi macam ni? kenapa aku tak pernah berubah? kenapa ku sakiti dia lagi?
Tuhan, sungguh aku tak boleh bencikan dia. sampai bila2 pun. kerana cinta dalam hati aku menguatkan segalanya. Bagaimana cara nak buat dia bahagia? Bagaimana nak buat dia tersenyum?

kenapa semalam lepas buat dia gembira,aku skitkan hati dia pulak?
sebab dalam hati aku sakit.
tapi apa yang aku lakukan itu memang salah!
aku tak patut nak cemburukan dia.

Tuhan,aku bersalah..
Dia bukan lah seorang yang kacak seperti lelaki lain.
tapi semua orang sukakan dia kerana kebaikan dia.
kerana dia seorang yang prihatin tak kira kepada kawan,kakak angkat,dan kawan perempuan.
Dia juga suka bantu orang.

Dan..kerana kebaikan itu lah ramai mahu memiliki dia.
aku kat sini, hanya menahan rasa sakit.
aku tahu dan aku faham dia layan hanya sebagai kawan. tak lebih dari itu.
tapi anggapan semua perempuan berlainan.
dulu memang aku tak pernah halang dia nak berkawan.
tapi sekarang, aku takut kejadian berlaku lagi.

Tuhan,aku betul-betul takut kehilangan dia.
sebab aku hanya ada dia seorang je.
sebab hanya dia je yang mengerti aku.
sebab dia je yang tahan layan kerenah aku.
tak kira time aku susah ataupun senang.
dia sanggup bagi aku pinjam bahu dia untuk aku sandar.

Tuhan,kenapa aku buat die macam tu.
selama ni dia cukup teliti jaga aku.
dia cukup pertahankan aku...

aku cinta kan dia...


Saturday, 29 October 2011

Hati aku tak ada siapa pun yang faham :(

Malam yang sunyi lagi sepi membuatkan aku merasa rasa kesunyian. Aku rasakan hidup ni kosong. Padahal ramai orang disekeliling yang amat menyayangi aku. Aku dapat rasa hidup ini tak selalu indah. hati aku juga tak selalu bahagia. ye perkataan 'bahagia' yang aku bangkitkan. Aku cuba tanya hati aku,diri aku. tak bahagia ke aku ni? tak cukup ke kasih sayang yang dicurahkan? Aku hanya mahu dia memahami aku. Aku tahu dia sayangkan aku. Dan aku juga tak mahu kehilangan dia. Tapi,kenapa dia tak pernah nak faham apa yang aku nak? Aku juga mahu dia layan aku seperti pasangan lain. bukan dia tak buat aku gembira. tapi, hmm entahlah.
aku buntu. Aku terima dia seadanya. Aku sayang dia seadanya. Kenapa dia tak pernah faham aku nak dia selalu bersama aku!!!! Aku mahu dia temani aku kemana saja aku pergi!!! Aku hanya ada dia je. Kalau dia tiada, pada siapa lagi nak aku harapkan?? Tuhan,sampaikan pada nya bahawa aku mahu dia. hanya dia.
Temani aku bersama dengan dia. Tuhan, Bukakan lah hati dia. Fahamilah hati aku ini. Hati aku sakit bila aku tak ada siapa yang faham aku. Dia sumber kekuatan aku. tapi kenapa dia buat aku cmni?

Bila aku tanya hati ini lagi, "bahagiakah aku?"
jawapan: hmm entahlah. Tapi aku masih harap dia faham aku..
              aku mahu dia bersama aku. Buatkan aku merasa hidup dalam syurga.

Tuhan,Kuatkan lah hati aku ini..Untuk terus berdoa kepada MU...

Tuhan,Kuatkan lah jiwa ini. Untuk aku terus berdiri..

Tuhan,Kuatkan lah hati ini. Untuk Menerima dugaan mu..

Tuhan,Kuatkan lah diri ini. Untuk aku terus tersenyum :)

dan Tuhan,Kuatkan lah Benteng hati ini. Untuk halang mengalirnya air mata kesedihan..

dan Air mata, berhentilah mengalir.. Sungguh aku tak mampu untuk menagis lagi...

Friday, 28 October 2011

Resipi Hari ini: Ketam Masak Cili

Bahan-bahan:
1 kg ketam -  dibersihkan
10 tangkai cili merah
5 tangkai cili hijau
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
 1.5 cm halia
(dikisar semua kecuali ketam)
15 biji cili padi dipotong kecil
1 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos tiram
2 tangkai cili merah - di belah 2
2 tangkai cili hijau - dibelah 2
11/2 biji nenas - dipotong dadu
2 tangkai daun kari
Garam, serbuk perasa dan serbuk kunyit
Sedikit minyak

Cara membuat:


  • Gaul ketam dengan garam dan serbuk kunyit kemudian digoreng garing.
  • Tumis bahan kisar bersama daun kari hingga naik bau.
  • Masukkan sedikit air, sos cili, sos tomato, sos tiram, garam, gula dan serbuk perasa.
  • Apabila mendidih, masukkan nenas, cili api, cili merah dan cili hijau yang telah dipotong.
  • Setelah masak siramkan pada ketam tadi.



ok...Selamat mencuba =)




Thursday, 27 October 2011

Date with my sygg :-)

Assalamualaikum korang...mood tngah happy ni...hehehehe
sebab semalam dapat date dgn buah hati aku...hmm dia baru je baik demam..biaselah kan orang demam
macam-macam nak makan..so,aku teman dia..layan dia makan...walaupun badan dia still lemah, dia masih boleh senyum..dia masih nak jugak bawak aku jalan-jalan..xpe syg, bby still akan jage syg ok..:-)
kebetulan,time nak g kedai makan,hujan turun pulak...dia pulak keluarkan sepu tangan..aku ingatkan dia nak tutup kepala dia..tapi lain pulak.dia taruk sapu tngan 2 kat kepala aku..ish! tp aku tutup kepala dia guna tngan..aku tak nak dia deman lagi...

ok ni ad gambar sikit...time ni dia baru je amik aku kat rumah...on the way nak g bandar :-)











sorry kawan...muka syg saya mmg macam ni...org demam kan...sembab skit...apa pun 
aku happy dapat wt dia happy...






Manusia boleh berubah..

Tentunya manusia boleh berubah. Aku yakin begitu. Malah semua orang kata begitu.
 Kadang-kadang manusia berubah kerana apa yang berlaku disekeliling mereka.
Kadang-kadang pula, kerana dia dilatih untuk berubah atau membuat perubahan. Itulah antara teori perubahan.
kerana itulah manusia disuruh dilatih dan mencari ilmu yang baru. Aku percaya dia juga begitu.
Mampu berubah untuk mencari ketenangan jiwa dan memikirkan tentang hati...
Soal hati tepuk dada tanya selera. Hanya hati sahaja yang memahami apa yang dirasa unuk seseorang.
Seseorang yang dimana wujudnya satu perasaan yang membuatkan kita berfikir untuk memiliki.
Tetapi, Cinta tak semestinya memiliki. Itu yang kita perlu tahu. Dan Cinta juga tidak boleh dipaksa.
Seperti aku, aku memiliki dia kerana dia mencintai aku. Aku membiarkan dia mencintai aku sedangkan saat itu
aku seolah-olah tertanya-tanya tentang perasaan ini terhadapnya. Sungguh pun begitu, aku melayannya seperi hati ini ditetapkan untuk dia. Hanya dia. Manusia boleh berubah kerana cinta. Ada juga yang mati kerana cinta.
Sememangnya CINTA mempengaruhi segala-galanya. Dan perubahan dalam diri manusia tak boleh di ubah melainkan hanya dirinya sendiri. Sekiranya perubahan itu disebabkan orang lain, itu hanya merosakakn diri.
Sebenarnya tiada sesiapa pun didalam dunia ini sempurna. No bady perfect.. Adakala kita perlukan masa untuk berubah. Kita perlu bersendirian untuk membuat perubahan.



Akan kamu temui ketenangan dan merenugi diri sendiri....

Tuesday, 25 October 2011

Contest Blog Paling Cute By FN

baru ni aku da tngk someone buat contest...rasa nak join jgk....bukan utk menang je.....tp bleh kenal dgn blogger lain kan....so ini link nya....cute and sangt sweet blognya..dan empunya blog pun esti cute kan....

http://www.fatin-95.co.cc/2011/10/contest-blog-paling-cute-by-fn.html

rasa nak tag org la...http://ohduniasikidal.blogspot.com/ ini blog YANA | YONET
                               http://irinenadia.blogspot.com/ dan ini plak blog kak irine....

Thursday, 20 October 2011

20/10/2008...3 tahun dah berlalu..Only u sygg....

Assalamualaikum korang....
korang semua tahu tak apa tarikh yang aku tulis kat tajuk tu???
tak tau kan?
kalau korang semua nk tau, itu tarikh ulang tahun perkenalan aku dengan buah hati aku..
Nama dia Muhd Amirul Asyraaf B Abd Razak k.


ok...inilah kami....3 tahun dah aku menjadi awek kesayangan dia....
3 tahun jugak lah aku hadapi pelbagai dugaan bersama....
korang mesti nak tau kan macam mana perkenalan aku dengan dia? 
perkenalan aku dengan dia bukan macam perkenalan romeo dan julet..bukan perkenalan sang puteri dengan putera...perkenalan kami hanya bermula sebagai  kawan baik...kawan yang selalu gaduh...
dulu aku ramai couple dengan budak-budak satu sekolah....so tiap kali tu jugak la dia tanya aku....
kemana aku pergi ada jugak die ikot...hmm tp tak lama...form 2 aku dengan dia terpisah...walaupun kiteorg sekolah yang sama tp tuhan tu macam tak bagi kiteorg berjumpa...kiranya aku tak nampak dia dan dia tak nampak aku langsung...pelik kan? tp tuhan tu hanya nak uji kami....naik je form 3 alhamdulillah aku jumpa dia blk....kebetulan kelas kami sebelahan...mula-mula tu dia yang tegur aku...then kiteorg dah mula rapat balik macam dulu..jadi kawan baik....kalau nak tau tempat aku date tiap kali time rehat ialah kt belakang kelas...hehehehe..yelah kelas kan sebelah-sebelah, so die yang datang kelas aku...so kami duduk berbual kt belakang kelas je....dan sejak tu dia da xturun rehat dah...sebab nak date dengan aku kan? hehehe...
persahabatan kami berlanjutan...dan berjalan macam biasa..ad suatu hari tu dia pakai name tag budak perempaun yang suka kt dia dan aku paling benci kt perempuan 2..apa lagi mengamuk la aku kt situ jugak...aku cakap 'kalau dia nak kawan dengan budak tu aku tak kisah tapi anggap je kita tak pernah kenal' lepas tu aku terus pergi...aku malas nak amik peduli....tapi dalam diam aku rasa something pulak dalam hati aku ni...macam ada suatu perasaan yang datang....aku pun tak pasti...lepas tu aku tak amik peduli..sebab time 2 PMR dah nk dekat..so benda-benda macam tu aku malas nk pikir....sekali lagi kami terpisah..atas permintaan aku..sebab aku tak nak ganggu dia dan aku tak nak dia ganggu aku sebab aku nk fokus...dan bermula lah episod hidup aku tanpa dia...memang rindu..tak ada lagi date belakang kelas..tak ada lagi dia tggu aku time balik..tak ada lg dia senyum dekat aku time pagi datang sekolah....memang perit..
tapi aku kuat kan semangat..dan aku sedar sebenarnya kau xboleh hidup tanpa dia kt sisi aku..
lepas habis je exam, sekolah memang adakan aktiviti utk isi masa..so macam aku masuk bola jaring,explorace,lawatan sana sini....dan yang satu aku perasan,mane aku pergi dia msti ada...hehehe..memang kelakar...then dia datang kat aku..dia mintak maaf sebab buat aku marah pasal name tag tu....sebenarnye aku tak kisah pun..tapi saje nak merajuk..hahaha..aku uji dia layan keranah aku....macam2 yang dia buat nak pujuk aku....tapi aku buat tak endah pun......hehehehe...sampailah satu hari tu dia datang kejar aku...time tu aku nak pergi bilik my mum...dia tahan suruh aku tggu kejap...aku tak tau apa yang dia nak cakap...lama jugak la aku tggu,..last2 dia ckp jugak...dia cakap 
"ain, kalau ada yang nak mintak couple dengan awak, awak nak tak?"
aku tanya balik. "siapa?" aku dah pelik dah...
lepas tu dia macam malu-malu sikit.... "amirul lah. nak tak? nak tak jadi awek saya?"
gluupp! dah lepas dah..aku dah tak tau nak cakap apa...aku diam je...aku nampak dia macam gelisah je....
aku tak nak dia tggu lama, aku pun cakap lah "hmm nantilah ea ain bagi jawapan. ain pikirkan. besok kita jumpa lagi." lepas aku cakap cm tu aku terus pergi..tak nak tngk muka dia...sebab....
aku happy giler!!!!!! hhuhuhuhhu...aku senyum sorang macam org angau palak kan?..hehehehe
then malam tu aku telifon dia...aku terus bagi jawapan yang aku terima dia....bukan main happy lagi...siap aku dengar dia jerit pulak tu..ish! esok harinya pagi-pagi lagi da tggu aku kat kantin..siap bagi aku coklat cadbury lagi...heheheh...cm tau je apa yang aku suka....
syg...syg....thanks utk segalaya... and malm ni dia mcj aku....aku suruh dia tido...sebab aku tau dia penat...

Dia : syg baru nak mesra-mesra dengan bby..urm xpelah kalau bby da suruh syg tido...syg tido... k lah
        luv u..mmmuuaahhh!!!

Aku: bby nak syg rehat..syg kan penat 2....bby tau syg buzy...bby just nak syg cukup rehat je...

Dia: syg teringin sangat nak berbual dengan bby..syg tau hari ni hari bermakna bagi kita..syg betul-betul
       mintak maaf tak ada masa utk bby..xpelah salah syg...syg lebih penting kan urusan lain daripada bby..
       syg mintak maaf..syg ank cakap ni..selamat ulang tahun perkenalan kita..syg doakan hubungan ni kekal..
       alhamdulillah dah 3 tahun hubungan kita...syg harap bby tetap bersama dgn syg utk selamanya...syg cyg 
       sngt2 kt bby..syg janji akan jage bby dan syg akan tunaikan janji syg kt bby...i luv u so much!! terima 
       kasih sebab jaga syg dgn baik selama ni....cyg bby sngt2!!! mmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuaaaaaahhhhhhhhhhhhh!!!!!!

ya allah...bukan main panjang lagi mcj die....dan bukan main panjang lg kiss dia bagi..hehehe...ni lah salah satu sebab aku syg kan dia....lepas 2 aku balas..

Aku: panjangnya kiss syg bagi....hehehehe...xpelah syg, bby paham urusan syg....bby sokong je apa yang 
        buat....don't wory..bby slalu ada kt belakang syg...terima ksih jugak utk syg sebab tahan layan kerenah 
        bby yang degil ni! hehehe...cyg syg jgk....mmmuuuaahhhhh!!

Dia: ala. pendeknya kiss bby...

boleh pulak?? ish! 

Aku: mmmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! 

amik kau..nak sangat kan..hahahaha..

Dia: perli kew? hehehe thanks bby!! cyygggg sngt2 kt bby!!!! ok dh g tido sne k..

Aku: ok...cyyyggg syg jgk....syg pun tido k...g basuh kaki dulu..tido elok2..mimpi bby k.hehehe

Dia: hehehe...syg tiap-tiap hari mimpi bby...huhu..nnt esok syg da bagun syg telifon bby k..luv u so much bby!!! mmmmmmmmmmmmmmmmuuuuuuaaahhhhhhh!!!!

Aku: hehehe...ok cyg syg jugak...mmmmuuuaaahhh!!

lepas aku hantar mcj ni dia da xbls....tido lah 2....hehehe....aku bersyukur sbb allah bagi aku hidup dgn die...
allah kurnia kan dia untuk aku....terima kasih allah...

syg..bby cinta syg selamanya......<3



doakan kami kekal selamanya......


Wednesday, 19 October 2011

Lepas kan tensen kt BUKIT GAMBANG WATER PARK!!

Assalaumalaikum semua....
eh nk cite ni. nk cite nih!! hehehe ok2..
aku nk cite ni dlm lebih kurang 4 hari 96 jam 10 minit yang lepas lh kan
aku n kwn2 aku g Bukit Gambang Water Park...mmg best giler la...
lg2 mcm kiteorg yg bru lepas final exam...huhuhuhu
seronk sngt2 weyh...


ha...da nmpk kan?? 


nih kwn2 aku je yang amik gmbar..aku x..
sory sbb tngh sibok..
aku g ngn kwn2 aku yg gile2 kpale dieorg....






nih time sbelum kiteorg nk balk...makan! makan!..
lau msing2 da gile amik gmbar kt mne2 pun jd kan? 




ok ni pulak time on the way nk blk....msing da xtau nk wt pe....hehehe..
ape pun seronok g jln2 ngan dieorg semua....
utk kwn2 aku thanks ok.....happy gile aku....







Aku belajar mencintai dan menghargai org yg syg kn aku...


korang pnh tngk kan gmbar ni??


hargailah org yang menyayangi kamu....biarpun xde cinta dihati....
menghargai org 2 pnting..
aku pun pnh terluka...aku pnh rasa ditinggalkan...
aku mula belajar dari kesilapan...aku cuba ubah diri aku yang menyakitkan hati org2 
yang aku syg.....sbb 2 yang mereka harapkan...
dulu aku xpnh endahkan....ramai yang syg aku...tp aku sia2 kan dieorg...
skarang aku xnk lukakan hati dieorg la....utk syggg,maaf kan bby k?
bby sedar sejak syg hadir, syg lengkapkan hidup bby.....
bby janji hanya syg yang bby cinta....luv u so much!!


this realy my true love ok...



Tuesday, 18 October 2011

Terima kasih utk lagu dlm blog aku nih..akhirnya...

thanks utk http://www.lyssasecret.com/...yg bg tips nk letak lagu dlm blog aku nih......
lame jgk aku cari link nk letak lagu....tp xpnh jmpe....
sehingga la YANA | YONET bg aku link mne nk cari lagu....
huhuhu..... lau korang2 nk try bkak la link ni.....
------------> http://www.lyssasecret.com/2011/03/tutorial-letak-lagu-dalam-blog.html
try ok... do your best...dan aku baru try yg baru nih..ad nmpak x kelopak bunga ros jatuh??
hahahah best gile...lau korang nk tau bnyk la pegi la kt laman web ni..mcm2 ad....
-------------> http://tutorialuntukblog.blogspot.com
thanks <3

Avril Lavigne - Wish You Were Here (Lyrics on Screen) NEW FULL SONG


i wish u were here......i miss u so damn much!
i not be strong without u sygg...
i want u at my side...forever be with me....

Saturday, 15 October 2011

Contest!!

Daripada http://mariawakeashima87.blogspot.com/....
berminat pulak nk try.....



hahaha.....saya dah taruk dah.....
dan kite masukkan gambar pulak..
tp xtau lh cantik kew bg korang....



heheheh.....harap dpt x????