Tabung Kawin

Tuesday, 29 November 2011

#Mesti baca : Kepada ' si single' jangan risau.

 Happy walaupun single? Banyak alasan mengapa u all harus bahagai walaupun masih solo. so, buat u all yang still single tu, jangan sedih k!!

1.  boleh mempunyai kawan ramai lelaki tanpa perlu menjelaskan kepada sesiapa pun.

2. boleh menghabiskan lebih  banyak masa dengan keluarga dan kawan-kawan.

3. Tidak perlu berasa ragu untuk membeli barangan yang u all sukai ketika bersiar-siar di mall.

4. Bahagia dengan diri sendiri seadanya tanpa memperdulikan bagaimmana  u all harus membuat si dia       bahagia.

5. Bebas bergaya atau melaram sesuka hati.

6. Boleh bersatai di salun, dari sebahagianya tanpa harus memikirkan si dia yang bosan memikirkan si dia 
   yang sedang menungga terlalu lama :)                                                                                   

# Tips : How to find your PRINCE??

Dah boring? dah naik menyampah kerana sehingga ke hari ini korang belum jumpa or bertemu dengan boys idaman? Nampaknya u all perlu menoleh kebelakang semula...ataupun puncanya dari daripada u all??


Too Picky
Korang ni terlalu memilih. Semuanya mesti perfect, harus sesuai dengan impian u all : genius, handsome, kaya... dan bla...bla....bla..... Well nak tak nak, sekarang ni korang haruslah berubah! Kurangkan sikit pensyaratan yang dibuat. coz nobody's perfect gurlz!!


Berani
Dah jumpa dengan boyz yang u all suka? Apa tunggu lagi? berikan dia signal jika u all benar-benar menyukainya. Kalau tidak berminat, layan 'gitu-gitu ajelah dengan dia.


Be Adorable
Perhatikan penampilan u all, tak payah la berdandan terlalu over, yang penting kemas, bersih, dan wangi :)




Berhenti Membuat Perbandingan
Mungkin bekas BF u all atau boys yang menjadi idama u all dulu tu adalah yang terhebat, handsome, atau terkenal. so gurlz, u all mesti tinggalakn semua perkara atau kenangan yang berkaitan dengan dirinya. Jika tidak, u all akan semakin sukar untuk bertemu dengan boyz idaman u all tu. berhentikan memori masa lalu dan hentikan membanding-bandingkan k !!!

#Tips : Kau, aku , hanya kita berdua...

Menzahirkan kata-kata cinta, kasih dan sayang bukanlah perkara yang sukar, tapi mugkin  bagi sesetengah orang itu merupakan pekerjaan yang paling susah. You all yang tak berani tu, jangan bimbang. biar ain yang tolong korang k.




1.  Letakkan catatan dia atas meja atau pun tempat yang si dia senang lihat dengan tulisan ' I Love U'






2. Kirimkan satu email pada si dia yang berisi sebuah puisi.




3. Kirimkan bunga pada si dia dengan catatan ' I Love U '





4. Buat catatan tentang perkara-perkara yang membuatkan you all mencintainya biarpun ia agak kelakar.
    then, berikan catatan itu kepada si dia.






5. Luangkan masa khas untuk berduaan bersama BF/GF korang.






6. Sediakan makan malam istimewa bersama BF/GF korang. itu kan lebih romantis :)




Selamat Mencuba :)


Thursday, 24 November 2011

#Trivia


Assalamualaikum....ni ad beberapa fakta utk korang tau...
1.

* Suka makan pelbagai jenis buah-buahan sebenarnya menggambarkan sifat seseorang. Misalnya, buah yang dikupas (mangga dan nanas) bererti sifat orang tersebut teliti,tekun dan tak mudah menyerah kalah. Buah-buahan yang dihiris (tembikai dan betik) termasuk orang yang kecoh dalam menjaga penampilan. Manakala buah yang digigit (epal dan pear) bermakna orangnya sangat praktis dan mudah tergoda dengan rasa malas.


2.

* Biasanya setiap makanan kalau disimpan selama bertahun-tahun, lamanya akak busuk. Biarpun makanan tersebut disimpan dalam tin sekalipun. Tapi yang menariknya, madu adalah satu-satunya makanan yang memang tidak akan busuk kalau disimpan sampai bila-bila.



3.

* Coklet mengandungi zat yang dikenali sebagai phenyl ethylamine. Ia merupakan zat yang boleh mensimulasikan reaksi yng menyenangkan terhadap tubuh. Misalnya kalau seseorang itu sedang berasa dalam di alam percintaan.




4.


* Mungkin ramai yang tidak sangka bahawa hingga kehari ini. Mc Donald's sudah pun menghidangkan sebanyak 7 trilion burger. Kalau burger tersebut disusun, tingginya sama sekali menyamai 17 kali jarak ulang alik diantara bumi ke bulan.







Saya cintakan awak!!

Satu pasangan kekasih sedang memecut lebih dari 100 km/j di jalanraya.

Gadis : awak perlahankan lah sikit motor awak nie.. saya takut la..
Lelaki : bawak laju-laju kan best.
Gadis : tak seronok pun la...tolong la... saya takut ni..
Lelaki : kalau nak saya perlahankan motorsikal ni, awak kena cakap awak cintakan saya dulu.
Gadis : ok! Saya cintakan awak!!
Lelaki : ok. sekarang peluk saya kuat-kuat.

*gadis itu memeluk lelaki itu dengan erat*

Lelaki : awak, boleh tolong tanggalakan tak topi keledar saya?? lepas tu pakaikan pada awak.
            saya rasa tak selesa la.


.....................................................................................................................................................................
Berita keesokkanya :

Sebuah motosikal telah berlanggar dengan satu bangunan akibat kegagalan fungsi brek.
Dua mangsa yang terlibat dalam kemalangan tersebut. Dan hanya seorang yang terselamat.
Manakala mangsa yang kedua mati akibat cedera parah.


..................................................................................................................................................................
Kisah sebenar :


Semasa menuruni jalan tersebut, si lelaki mendapati brek motornya tidak berfungsi. tetapi dia tak mahu kekasihnya tahu. Sebaliknya dia meminta kekasihnya mengucapkan perkataan "saya cintakan awak" dan merasakan dakapan terakhir kekasihnya sebelum dia pergi utk selamanya. Dan dia memeberikan topi keledar kepada kekasihnya agar kekasihnya selamat. Walaupun dia sedar dia kan mati.

*ungkapkan sebelum terlambat*

Sumber :
kisah sedih


Monday, 21 November 2011

Aku gemuk?? Oh Tidak!!

Assalamualaikum semua...korang sihat?
aku? ish! sentiasa sihat meyh..hehehehe :)
nih, ckp pasal sihat, aku nih makin sihat kot. ish! ramai pulak yang tegur ni...
hahaha yg paling aku malu, bila mak mertua aku tegur. dia ckp suruh aku jge makan aku..
hehehehe nampak kan? sudahhh gemokkk!!! tidak!!



cuba korang tengok gambar ni... aku makin gemok kew??? 
x kan? sama je kan?? 
xpe2.. aku tengah usaha ni nak kurus...
yg syg aku mmg kne teman aku g jogging... hahaha...
nak tengok aku kurus kan? so, kne la teman...
korang tengok bnyk kali tau...dan komen kt bawah utk aku tau jawapanya.. 
:-)

Wednesday, 16 November 2011

Video Lamaran Nabil raja lawak Nazirah Ayub



Romentik kan....rasa cm nak jugak la...hehehehe...

Syg,bby teringin...nak jugak!!

Pengacau!

Kenapa?
kenapa Harus ada yang menganggu hidup aku?

Tolong lah jangan datang.

Biarkan lah aku bahagia hidup denganya.

Kenapa mesti kau kacau hubungan kami?

Kau pengacau!!

Kau berkawan baik sebab kau sukakan dia.

Tapi, tak semudah itu kau mahu mendapatkan dia.

Sebab dia milik aku.

Dia hak aku.

Walau beribu kali kau cuba mencintai dia,

Dia tetap tak akan pernah tinggalkan aku.

Dia & aku, kami tetap bersama.

Walaupun berbagai rintangan yang datang.

Jadi, lupa kan hasrat utk memiliki dia.

Cari yang lebih sempurna.

Kerana dia milik ku.

Saturday, 5 November 2011

Harap korang like :)

assalamualaikum :) korang! aku ad masuk 1 contest ni. pehh senget gile nk lwn dgn yg lain-lain yg lagi cntik dari aku ni.. tp aku tetap usaha nak raih like terbanyak.. so,jgn halang aku! cehh! xmrh pun la.. semngat tinggi je...:)
dan kt sini jgk,aku nak mntak tolong korang like aku punya gambar jgk...boleh?(dgn mata yg bersinar-sinar)
aku nak mintak kerja sama korang je...aku xharap apa-apa pun... korang kt blogger ni ada berapa ramai? 30,000? 500,000? 1 juta? or 3 juta blogger???? huh ramai 2..tp ramai2 pun xkan xboleh tolong ain? mntk like je kot. bukan mntk korang belikan aku iphone pun... hope korang boleh tolong ain ye... thanks korang!!! sayangggggggg korang!!!! muah!!! heheheheh
dh la apa lagi? pegi lah like meh..
ok korang xpayah susah-susah nak bukak bnyk link. just klik then, keluar la dia nnt. dan bile keluar page 2,korang like je gambar yang terpanpang 2...senang kan? hehehe pe lgi like ok syg-syg kuh!! :)

ini link nye korang klik sini utk like gambar aku!!

btw,thanks utk yg like :) tp aku xnak pksa-paksa korang...
Terima Kasih Daun Keladi :)