Tabung Kawin

Monday, 28 May 2012

Suka tengok mereka :D

    Assalamualaiku u all. Sihat? alhamdulillah kalau yang sihat. Yang tak sihat jangan lupa makan ubat yerkk.. Malam ni aku nak story mory pasal One Couple ni. Bwt sweet gila. Suka baca tentang mereka. Sebenarnye mereka ni Junior kami kat sekolah. Time aku dok sebuk dating diaorang pun sama. hehehe..And one more thing yang korang nak tau, diaorang couple dalam minggu yang sama aku and Bf coulpe. 

sorry dik akak curi gambar korang berdua. sweet :D

   Kami 20/10/2008. Dan mereka 24/10/2008. ha kan dekat je tu kan? selang berapa hari je kot.Lepas ni boleh la sambut anniversary sama2 kan? Sayang aku penah cerita pasal mereka. Time tu sayang aku ada ikot satu camping naik gunung. Yang si perempuan (ina) kaki dia terseliuh time nak panjat gunung tu. The, bila cikgu arahkan suruh mereka turun tak tau cmne nak bawak si ina ni sebab memang tak leh nak berjalan langsung. Apalagi, pakwe dia dukung kat belakang. Time tu Sayang aku cakap sweet gila. tapi untungla ina tu kecik molek je. kena kat kat pakwe aku. Macam mana nak angkat. Berat tauu.. hahaha.. xpelah sayangku Amirul Asyraaf, yang penting I Love U kan. 
   
      Ok. sambung cerita balik. aku suka baca blog tentang diaorang berdua ni. sweet sangat. Sampaikan aku jeles tau baca. Serius jeles gila. Dieorang sweet. Aku ni tak macam mereka. Percintaan mana yang tak ada pertelingkahan kan? semua pernah rasa. Tapi Kena bijak selesaikan. Macam Diaorang ni la. Bijak selesaikan sama2. Tu yang aku respect kat mereka berdua ni. 

     Lagi satu BF dia sama macam Bf aku. Selama 3 tahun lebih ni sanggup layan kerenah aku, tahan dengan perangai aku yang bermacam rupa. Kalau orang lain la yang jaga aku ni. lingkup la jadinya. Dia la satu dalam sejuta lelaki yang aku tertarik. Thanks ye sayang untuk segalanya :D 

     Lagi satu, cikgu2 sekolah aku dulu tau yang kami ni bercinta. Dan mereka harap kan jugak sampai ke jinjang pelamin. Amin.. Sama harapan aku untuk ina &iskandar ni. Hope so :) Kadang date kat bandar tu terserempak dengan mereka. And kadang date naik motor terserempak jugak. Haisshh... Sama2 melayari bahtera percintaa.  hukhukhuk (jiwang siot aku. macam awie dalam sembilu) . Dahla korang kalau banyak aku tulis makin mencarot aku kat sni kang.. 

   Apa pun aku tinggalkan link blog ina k. jenguk2 la ye.. Bye :D



Wednesday, 23 May 2012

# Trivia #



1.  Seorang penjual manisan dan juga coklat dari swedan bernama Roland Ohisson amat menyukai 
     makanan manis. Hinggakan sampai dia meninggal dunia pada tahun 1973, mayatnya dikebumikan di
     dalam sebuah keranda yang diperbuat daripada coklat.



2. India merupakan negara kedua terbesar pengeluaran teh di dunia. Di negara ini biasanya teh diminum
    ketika sarapan dan makan malam. Sebutan popular teh di sana ialah "chai" dan selalunya dihidangkan 
    setelah dicampur dengan gula dan susu.



3. Pada 18 April 1955, pakar matematik dan fizik, Albert Einstein telah meninggal dunia di usia 76 
    tahun. Tubuhnya telah dibakar dan abunya telah dibuang di sebuah sungai di New Jersey, Amerika.
    Namun, ada satu bahagian tubuhnya yang tidak terbakar iaitu otaknya. Otak Einstein diambil oleh
    Dr. Thomas S. Harvey dari Princeton Hospital untuk disimpan dan di buat kajian.



4. Makan ais krim membuatkan tubuh menjadi lebih sejuk. Kenyataan ini hanyalah sekadar mitos je ye.
    Sebenarnya ais krim mengandungi banyak kalori yang hanya akan membuatkan tubuh kita menjadi 
    lebih panas.


5. Diet boleh menyebabkan bau mulut. Ini kerana pengeluaran air liur menjadi bekurangan disebabkan
    oleh gangguan pola makanan. Mulut yang menjadi kering membuatkan bakteria di dalam mulut
    bertambah banyak sehingga menimbulkan bau mulut. You all yang berdiet digalakkan untuk minum 
    air masak dalam jumlah yang mencukupi.






Sunday, 13 May 2012

Diari Hidupku..

Korang ada diari tak?? mesti sesetengah ada kan?? Apa yang korang tulis erk?? Eh, mane boleh bagtau kan?? Itu rahsia peribadi korang. Dan tak de siapa boleh tahu. Hmmm ckp pasal diari, aku ada satu. Walaupun tak besar, tak cantik, diari tu still berharga bagi kau. Tempat untuk aku luahkan segala perasaan. 
Segala perasaan marah, geram, benci, suka, gembira, bahagia, Keliru, hampa. dan segala-galanya. 



Ada menurut fakta, bila kita mempunyai satu buah diari, Kita dapat hilangkan tekanan. Sebab ada tempat untuk meluahkan. satu lagi, Diari jugak boleh kita jadikan sebagai teman untuk dibawa kemana je. Boleh tau apa isi hati kita. Kalau yang dah lama tulis diari mesti banyak kan coretan hati? Sebab, dari dulu, sampailah sekarang, Macam2 yang kita dah alami. die yang pegang segala perjalanan kita. 
Tampal segala gambar kenangan. Tulis segala keinginan. Dan ain pasti setiap orang mesti ada keinginan masing2. Korang tak ada tempat nak meluah? Tapi tak nak orang lain tahu?? Diari lah segalanya. 
Ibu saya punya diari. dia cakap, masa muda2 dulu dia dah mula tulis. Yang buruk jadikan teladan. Yang baik jadikan panduan untuk masa hadapan. Itulah guna diari. Bukan blog je tempat meluah. Diari pun boleh. Esok, bila dah ada anak cucu boleh tunjuk.. kan2? hehehehe.....


 Kepada yang tak ada, boleh jinak2 kan diri.. best bila dapat luahakan hati. Tapi, yang lemahnya, nak tulis tu kadang2 malas kan?? hahahaha....Itulah masalahnya. Memang parah lah macam tu.. Ain tak tolak bila ada orang cakap cm tu jugak.. Tapi bila da tak dapat nak tahan, Terpaksa la rajin kan jugak tangan ni. 

Okey lah ye..... dah pukul 12 lah... Time to sleep !! hehehehe...... Dairi saya ada kat sebelah ni. Temankan saya tidur. Good nite semua... Sweet dream :) Assalamualaikum...




Akhirnya.......................

Assalamualaikum u all... Apa khabar? sihat semua?? alhamdulillah kalau sihat....
Nak share suatu benda ni. Seronok gila bila akhirnya dapat buat. Nak tau apa yang saya seronok sngt??


Taddaaa........ ini lah bnda yang ain dok buat je... best bila bnda ni jadi. nampak kena je dgn muka.
Acually shwal tu baru je beli semalam. Bila sampai rumah, exidet nak try. Tu yang buat2. Dan akhirnya menjadi. Dan ini lah hasilnya. Alhamdulillah......

Lepas ni mesti tak takot lagi nak try gaya baru. Ain akan cuba dan terus cuba. 

Friday, 11 May 2012

Lepas rindu semalam :)

Assalamualaikum semua....sihat?? bagus kalau sihat. Yang tak sihat tu jangan lupa makan ubat ye...
Hmmmm semalam jumpa BFF saya. Rindu gila kat dieorang tu. Thanks ain and atika sebab sudi keluar dengan saya. Semalam kami karaoke sampai sakit tekak. Dah lama kot tak nyanyi macam tu. Best gila.


*yang ini kembar saya. Tapi kembar nama jelh. Muka tak sama k.


* dan yang ini atika. Now study kat UiTm segamat. jarang dapat jumpa.


* dua-dua budak ini ialah buah hati aku. Sayang gila kat korang :*








Thanks kawan. Happy gila dpt kluar dengan korang. :)
Semoga persahabatan ini kekal. Sayang sangat2 kat korang :)






Christina Perri - A Thousand Years (Official Music Video)



I love u for a thousand year. Syg, terlalu besar cinta bby utk syg. Bby terlalu cintakan syg sampaikan bby tak boleh kehilangan syg. Bby akan tunggu syg smpi bile-bila. Dan syg jangan risau, Bby akan tetap akan cintakan syg sampai bila2. Percayalah syg, I love u so much. Andai kebahagiaan kita boleh dicapai, bby akan tunggu saat tu. Tak kira berapa lama pun. Sebab bby terlalu cintakan syg. Sampai bila-bila.

Sunday, 6 May 2012

Kepada orang yang berkenaan.

Assalamualaikum.. Nak tanya pendapat korang la kan?? Sakit hati tak bila ada orang nak kacau kebahagiaan korang?? marah kan?? sakit hati kan?? dan itu lah yang aku rasa sekarang. Terlalu panas aku kat sini. Huh!! Kepada orang yang bernama Nuramalina tolong la jangan kacau hidup aku.. Kalau kau tu yang tak mula kan, aku tak kan cari pasal dengan kau. Yang kau gatal sangat hantar mesej kat Bf aku knp?? siap ckp syg2 lagi.. walaupun benda tu berlaku tahun lepas. aku still ingat tau. Tak ada lelaki lain kew yang kau nak goda?? Mulut kau tu tak ada puaka lagi kew?? Aku dah cukup bersabar dgn apa yg kau kutuk dalam status kau tu. Aku diam kan je.. dah la.. aku malas nak kutuk ko. Aku bukan jenis yg suka nak kutuk2 orang, tp bila dah melampau, aku mmg da tak leh sabar. TOLONG berambus dari hidup aku and amirul!! sebab kau tu Menyemak and Menyusahkan hidup aku FAHAM!!!

Wednesday, 2 May 2012

Dalam dakapan mu...


Ehem ehem, Nampak gedik erk tajuk kat atas 2?? Hehehe.. nak cerita ni. Apapun Assalamualaikum untuk kamu semua. Hehehe… senyuman aku pun nmpk gedik kan?? Whatever la kalau orang nak cakap gila pun. Ada aku kesah?? Aku adalah aku.. wah, dah cukup-cukup la tu.. Nak dimulakan cerita, semalam keluar date dengan my hubby. Naik motor je tau. Kadang-kadang jadi minah rempit apa salahnya kan. Aku xdelah selalu sngt naik motor. Kalau ada kereta barulah rasa mewah sikit kan?? Hehehe.. so, plan sebenar nak tengok wayang. Bila tengok time je, trus pening. Banyak wayang yg start lambat. Aku ni mne boleh balik lmbt, paling lambat pun pukul 7 smpi rumah. So, tak jadi lah. Kami just lepak berdua je. Makan sambil berbual. Lepas tu pusing2 satu kluang mall tu sampi penat. Sakit kaki aku ni. Dah dia bawak aku duk rumah dia. Dia urut kaki aku. Dia suka bawak aku jalan2. Tak kesah la jalan mane pun. Pusing2 kat tasik. 








Tapi tiap kali keluar date, jarang aku ada gambar dengan dia. Sebab?? Dia tu jenis yg tak suka ambil gambar. Kalau gambar orang dia suka la. Kalau photoshot dia jelah yang tangkap. Okey2 ni da keluar tajuk ni. *garu kepala* sorry guys hehehe… ok nak dijadikan cerita, lepas dia bawak aku jalan2 tu, dia hantar aku balik. Dalam pukul 6.30. Sampai2 je, mak aku ada kat depan rumah. Tengah sapu sampah. Yang dia tu tak habis2 buat muka macam kerang busuk. Tapi comel. Hahaha.. dia stay rumah kau jap. Berbual dengan mak aku kat meja batu. Aku malas nak campur. Hal menantu dengan mertua bak kata pakwe aku *perasan*. Tengah2 aku berangan tu, dia cakap “dah, ayg nak balik ni”. Dia dah start motor. “nah. Bby pegang dulu sweter ayg ni. Esok je pulang k” nak tau sebab apa dia bagi aku pegang?? Petang 2 gerimis so, dia amik sweter dia then pakaikan kat aku. Aku tak mintak pun. Malam sebelum nak tido tu aku cium sweter tu. Hehehe dah macam dilamun cinta pulak kan?? Dan malam tu jugak la aku tido berselumutkan sweter dia. Dah jumpa hari2 pun ada rasa rindu kan?? Hmm dia adalah seorang lelaki yang baik untuk aku. Dia jaga aku dengan baik. Walaupun dia tak romentik macam lelaki lain, tapi dia da cukup bagi aku kasih sayang. Dia lah yang terbaik untuk aku. Kalau suatu hari nanti bukan jodoh kami, aku tak akan pernah lupakan dia. Tak mungkin aku akan dapat lupakan dia. Dialah kenangan indah yang pernah aku rasa. Walaupun dia tak macam Edward yang selalu jaga bella, dia tetap yang terbaik untuk aku. Hahaha pengaruh cerita twilihgt banyak sangat. Okey lah guys, sampi sini je miss iza dapat taip. Don’t worry, ain akan try untuk update banyak entry dalam setiap minggu. Just take care k you all. Bye2.. Assalamualaikum <3