Tabung Kawin

Sunday, 22 October 2017

Pinjaman Allah

 
Hai Awak. Raja Muhammad Hazim. Sihat? macam mana dengan kaki? pinggang awak? okey tak? hari tu pegi check HKL doktor cakap apa? Risau saya bila tahu aku injured masa game. Harap2 cepat sembuh. Nanti boleh main lagi. Ni dah makan ke? Hari ni awak buat apa je selain hadap game Mobile lagend awak tu? hehe. Jangan tido lewat tau. Makan pun jangan lupa. Jaga diri awak tu, jaga kesihatan. Awak tu dahla rajin kena selesema tiap malam. saya takde untuk jaga awak.

Hehe Allah berani nya aku letak nama kau. haha takpelah bukan tuan punya nama tu tahu pun.

Hakikatnya aku hanya mampu tulis disini. Semua pertanyaan aku, hanyalah diawangan tanpa sampai tepat pada dirinya.

Walaupun awak bukan yang pertama dalam hidup saya tapi awak lah yang pertama buat saya rasa dihargai. Awak ingat setiap benda yang saya cakap saya tak pernah buat dengan sesiapa pun sebelum awak.

Kita kenal kat instagram. Awak balas story saya and sejak tu kita rapat sampailah bawak ke whatsapp. Saya pernah cakap yang saya tak pernah tengok KLCC depan mata dan saya tak pernah lepak dataran merdeka. And First date kita awak bawak saya hadap KLCC tu puas puas then lepas tu awak gelakkan saya. haha. Awak bagitahu saya yang awak tak pernah lagi bawak perempuan date kat KL.

Second date awak tanya lagi nak pegi mana. Saya cakap la saya selalu nampak orang post lepak kat taman tasik titiwangsa. Then awak bawak saya pegi sana lepak sambil borak. Habis tu awak cakap awak lapar lepas tu awak tanya saya lagi nak makan mana.  Awak bawak saya jalan kat uptown danau kota tapi awak taknak makan pun. Saje je nak pusing pusing.

Habis tu awak pinjam phone saya call kawan awak and that time kawan awak tanya "ni phone sape kau pakai ni" "phone makwe aku" Awak bawak saya lepak sekali dengan kawan kawan awak sampai la pukul 3 pagi.

Satu je yang saya nak cakap, terima kasih sanggup datang dari kem awak kat sungai besi tu ke kajang. perjalanan pegi balik lebih kurang 1 jam. Semata mata nak jumpa saya nak bawak saya keluar.

Satu ketika tu saya pernah cerita pasal Muhammad saya cakap yang saya tak pernah tengok game rugby depan mata. Satu hari tu awak tanya saya nak ikut tak awak pegi game kat damansara. Awal pagi lagi awak dah call saya ingatkan saya. Tengahari awak datang amik saya kat kajang, sampai kat kem awak dalam kul 1 tengahari awak park and awak cakap "duduk dalam kereta kejap eh sayang. saya nak siap siap nak solat." saya pun balas "oh okey. no problem tapi enjen ni taknak tutup ke? kan lama awak nak siap semua tu." Kebetulan masa tu panas terik yelah kan tengahari. so dia cakap "eh takpe, nanti sayang panas kang. Takpe saya on je." then dia tinggalkan aku dalam kereta lebih kurang sejam lebih. and dia on je enjen kereta dia. Punyalah sanggup taknak bagi aku panas. Diaorg biasa akan gerak dalam pukul 3. Masa tu kawan kawan dia dah mula berkeliaran kat luar aku pulak jadi segan. Ada je kawan kawan dia duk bukak tutup pintu kereta ada yang nak masukkan barang lah. Ada yang mengusik pun ada jugak. Dia dari atas kat bilik dah jerit tak bagi kawan kawan dia kacau aku. aku mampu senyum je. Sampai je kat tempat lawan tu masing masing duk sibuk keluarkan barang semua saya mampu tengok je. Awak letak beg awak kat sebelah saya. Awak bukak jam awak suruh saya pakai kat tangan. And Awak tukar baju seluar semua depan saya. Ya Allah masa tu malu hanya Allah je tahu. Saya pandang phone je. Kawan awak duk mengusik saya ckp "kawan dengan raja okey tak? bagus la kawan dgn raja." saya senyum jelah. Sampai kat padang awak suruh saya duduk and jaga beg awak. Sepanjang awak traning awak pandang pandang saya. Kejap kejap awak toleh kat saya. Saya perasan je tapi saya buat buat main phone. First half awak masuk position. Saya tak lepas pandang awak je. kadang tersenyum. haha. Masa tu semua yang datang masing masing dengan bini + ada anak. Tapi saya? awak bawak saya as girlfriend awak je. saya sorang pulak masa tu. Rasa krik krik je. haha. Habis game saya tunggu awak kat hujung padang. Dari jauh awak nampak saya awak senyum. Senyuman awak manis sangat masa tu. Ibarat awak nampak saya sorang je kat situ. Sampai kat saya awak tanya "okey? best tengok saya main?" saya cakap la "best. seronok." hehe. lepas tu masing masing pegi mandi kat tandas. lebih kurang kul 7 lebih jugak baru gerak balik. Sampai kat kem awak suruh stay dalam kereta jgk sebab awak nak mandi solat semua and sekali lagi awak biarkan enjen kereta hidup. Saya hampir nak tertido tunggu awak siap semua. Dalam pukul 9 baru awak siap semua kita keluar. Awak bawak saya pegi makan, Borak kat taman tasik titiwangsa. Saya suka bila awak bercerita. sebab awk bersungguh bila bercerita dengan saya. Awak suka cerita pasal family awak. Pasal abang awak. abah awak. Awak cerita jugak perihal semua makcik makcik awak kat saya. Ada jugak awak cerita Pasal kak long masa dia pregnent awak suka usap perut dia sebab ajwad masa tu suka tendang tendang. Awak cerita pasal kak long dulu garang. Awak jugak suka sangat cerita pasal mak awak kat saya. Dari situ saya tahu awak anak kesayangan mak awak and awak yang paling rapat dengan mak. Setiap kali keluar dengan saya, awak rajin sangat call mak awak depan saya. Sometimes awak kasar tapi bila once awak angkat call mak awak, suara awak berubah jadi lembut. Saya suka awak sebab cara awak cakap dengan mak awak lembut sangat.  Biasa lepas game awak balik bilik terus tido. tapi bila ada saya ni awak sanggup tahan mana and penat badan demi nak bawak saya pegi jalan. Terima kasih sangat. Otw hantar saya balik awak cakap "kita bukak tingkap eh, saya ngantuk la kena air cond. masa tu saya dah risau saya urut tengkuk awak jangan bagi ngantuk. Sampai depan rumah saya , saya kesian kat awak sanggup buat semua sebab saya. layu je mata awak masa tu. Masa nak balik tu sempat je awak cakap "love you" kat telinga saya. haha senyum sampai telinga tahu. sampai bilik awak sambung call saya. haiih tak puas lagi ke? haha.

Sebenarnya saya teringin sangat nak jumpa family awak. Nak kenal dengan mak abah awak. Saya teringin nak jumpa ajwad. Nak peluk cium dia sebab dari gambar yang awak bagi saya geram tengok dia. Awak pernah ajak saya datang kenduri rumah sedara awak, siap awak offer nak amik saya tapi saya yang tolak sebab masa tu saya rasa macam tak sedia nak jumpa the whole family awak. Mungkin bukan rezeki saya nak kenal and jumpa mak awak depan depan.  Awak penah video call saya masa tu awak tengah duk sebelah mak awak. awak panggil mak lepas tu cakap "mak, ni menantu mak nak cakap." haha memandai je.

Anyway, banyak sngt yang awak buat. terima kasih banyak saya nak ucapkan.

Last date kita hari tu awal bulan 10. Sabtu malam and ahad. Saya ingatkan kita akan jumpa hari sabtu je tapi awak duk tanya hari ahad nak keluar ke? Awak ajak saya naik Kl.

Awak selalu akan kerja area putrajaya or IOI mall. Biasanya after kerja awak akan singgah kajang jumpa saya. Terima kasih sudi jumpa saya. Rindu sangat nak tengok muka awak. After awak hantar saya lepas jumpa tu mesti awak kenyit mata and ckp "Love you". and setiap kali awak selamat sampi bilik je mesti awak akan infrom saya.

Sebenarnya tak semuanya indah. Kita gaduh banyak benda tapi awak banyak buat taktahu sebab awak malas nak panjangkan.

Saya banyak tuduh awak bukan bukan. saya banyak sakitkan hati awak. Saya terlalu overthingking and saya terlalu budak budak sangat perangai. Saya tahu awak dah tahan lama. awak simpan je rasa sakit tu. Lama lama awak jadi tawar hati utk pertahankan semuanya.

Saya baru sedar salah saya selama ni. terlalu banyak sangat salah saya pada awak. Saya cuba fight utk buat awak stay. Tapi akhirnya saya mengalah. ternyata saya tak mampu buat awak stay.

Finally, we are done.

Terlalu banyak kata kata yang saya nak cakap. Terima kasih untuk semua yang awak buat utk saya. dan doa saya semoga awak mampu capai cita cita dan impian awak. Semoga awak bahagia selalu.

Sebenarnya, Awak hanya pinjaman Allah pada saya. Allah datangkan awak disaat saya patah hati. Di saat saya kecewa menagis. Allah hadirkan awak pada saya untuk saya tersenyum kembali. kerana selepas munculnya awak, dengan kuasa Allah, bayang bayang dah rasa kecewa saya terhadap pada muhammad dulu tu hilang sekelip mata. Hilang macam magic.

Terima kasih Ya Allah kau berikan pinjaman ini. terima kasih memberi aku senyuman di saat aku memerlukan. Terima kasih Hazim, hadir dalam hidup saya dan mencipta senyuman. Menjahit kembali hati saya. Terima kasih untuk setahun ini. Terlalu banyak memori. biarlah saya simpan kemas di hati ini.

Semoga awak simpan baik baik baju yang saya bagi. Maaf sebab saya hanya sempat belanja awak makan and suprise kek secret tertulis 'Happy birthday' untuk awak. Walaupun benda tu kecik, saya tetap nak awak ingat.

Untuk kesekian kalinya Terima kasih untuk semuanya. saya sayang awak.



Assalamualaikum...