Tabung Kawin

Sunday, 30 April 2017

Sekali lagi

 Hikmah Allah, Dua bulan yang lalu secara keseluruhan nya wajah yang paling aku kejar, paling aku impikan, wajah yang membuatkan aku sakit menagis, wajah yang aku selalu rindukan hilang sekelip mata.

Guess what?

Someone knock the door of my heart again. After him.

'Dia' datang tak diduga pun. Datang tanpa aku sangka. Tiba-tiba muncul satu mesej DM kat ig. Its 'Him' balas story aku. Why? mungkin sebelum ni duk perati aku cuma tinggal nak cari bahan je nak dm kan? Maybe..

Kenapa bila aku dengan dia semua hilang. SEMUA. Wajah lelaki idaman aku yang aku pikir mungkin susah nak lupakan, dia lenyapkan. Dia hilangkan juga SEMUA rasa dalam hati ni utk lelaki idaman aku tu yang aku anggap akan tersemat dalam hati aku sampai bila-bila. Dia kuburkan jugak rasa rindu yang membuak-buak utk lelaki idaman aku tu. Puff sekelip mata je.

Macam magic kan?

Tapi itulah hakikatnya. Seminggu kenal kami keluar sama utk pertama kali. Apa yang aku boleh katakan dia lelaki yang sopan. Tak ambil kesempatan. Dan bila dengan nya aku rasa selamat. rasa macam dah lama kenal pun iyaa. Guess what? Kali kedua keluar dia hantar aku balik rumah jam 5.00 a.m. and guess what apa yang kiteorg buat? Lepak 4 tempat. 1.Dataran merdeka 2.Taman tasik titiwangsa 3.mamak 4.KLCC. After that baru dia hantar aku. Seriously first time in my life aku keluar dengan lelaki lebih dari 12 tengah malam, first time jugak aku keluar dengan lelaki yang baru seminggu kenal, and last, first time aku senang nak terima lelaki. And guess who. Yes its him. Dia lah buat benda dlm hidup aku ni first time.

Tapi dia ni lain. Dia sangat tak romentik. Jenis gila-gila. Sometimes kayu pun iya. Tapi bagus la kan dari yang sweetstalker acah-acah i love you tapi belakang ramai perempuan. pfff sangat.

Actually kiteorg baru lagi.  Hope can stand for another years. Doakan yang baik-baik. InshaAllah.


Love,
Faizatulain